У Польщі намагаються зробити життя українців більш комфортним

Спеціально для українців, які працюють в Польщі, створюються служби та послуги з використанням української мови, що значно полегшує перебування в країні.

Українські громадяни такими темпами почали приїжджати до Польщі, що для їх зручності пропонуються різні послуги, якими можна користуватися українською мовою. Вся справа в тому, що кількість українців у Польщі, згідно з оновленим статистичними даними, вже становить 3,5 відсотка від числа всіх людей, які живуть в країні. Звичайно, цей факт просто змушує бізнесменів пристосовуватися до потреб українців.

Як зазначається в одній з недавніх статей популярного польського видання «Gazeta Wyborcza», українські мігранти поділяються на дві великі групи зі своїми потребами, які намагаються задовольнити компанії, що пропонують свої послуги. Перша група – це ті, хто вирішили повністю переїхати жити і працювати до Польщі, а друга – ті, хто тимчасово працевлаштувався.

Хоча і польська мова досить близька до української, але одна справа володіти розмовними навичками, а інша – вміти добре читати і писати. Тому більшість українців у Польщі найчастіше вибирають послуги українською мовою.

Наприклад, у кінотеатрах організовуються сеанси, на яких показують фільми з українським дубляжем. Польські оператори мобільного зв’язку пропонують українцям послуги українською мовою.

Українці, які вирішили отримати посвідку на проживання, добре знають польську мову і не потребують послуг на українській. А тим, хто приїхав тільки працювати і планує повернутися додому, послуги українською мовою дуже потрібні.

Крім того, серед польських банків зростає конкурентна боротьба за українців і їхні гроші, оскільки за день в середньому з Польщі до України здійснюється 6 тисяч грошових переказів, число яких стрімко збільшується.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що польські роботодавці почали покращувати умови праці для працівників з України, підвищувати вимоги безпеки і гігієни праці.

Польські фермери відчувають гостру нестачу працівників, оскільки українські трудові мігранти вже не хочуть працювати за таку невелику зарплату і влаштовуються в інших секторах економіки Польщі.