Намети мігрантів з Венесуели зазнали нападу в Чилі

Жителі чилійського міста Ікіке в знак протесту підпалили намети, в яких розмістилися нелегальні мігранти з Венесуели. Про це повідомила місцева радіостанція BioBio.

За її словами, в кампанії проти нелегальної міграції взяли участь близько 3000 чоловік. Коли протестуючі досягли площі, де стояли венесуельські намети, група протестувальників підпалила їх. Під час інциденту ніхто не постраждав. Живучи в наметах венесуельці розповіли радіостанції, що деякі з них втратили свої документи в вогні.

Марш відбувся на наступний день після того, як поліція насильно розігнала табір для мігрантів в Ікіке, який існував там кілька місяців. Протестуючі вимагали вжиття заходів по боротьбі з міграційною кризою, з якою зіткнулося місто.

В останні місяці різко збільшилася кількість мігрантів з Венесуели, нелегально в’їхали в Чилі з Болівії і Перу. Після перетину кордону вони часто зупиняються в великих містах північної частини країни.

В останні роки Венесуела пережила соціально-економічну кризу, що супроводжувалася гіперінфляцією, девальвацією національної валюти і нестачею предметів першої необхідності. За даними ООН, країну покинули близько 5,4 мільйона біженців і мігрантів.