40% населення світу не мають можливості мити руки

Згідно з останніми даними ЮНІСЕФ, близько 3 мільярдів чоловік або 40% населення світу не мають умов для підтримки елементарної гігієни рук вдома.

Фонд попередив, що недоступність елементарної гігієни, такої, як миття рук, для мільйонів людей означає підвищений ризик зараження коронавірусом і іншими захворюваннями.

Згідно зі звітом ЮНІСЕФ, опублікованого у Всесвітній день миття рук, в найменш розвинених країнах майже три чверті населення не можуть мити руки вдома. За даними ООН, близько 43% шкіл з 818 мільйонами учнів не мають доступу до миття рук з милом і водою, а в найбідніших країнах відсоток шкіл, в яких немає місця для миття рук, зростає до 70%.

Виконавчий директор ЮНІСЕФ з питань води та гігієни Келлі Енн Нейлор відзначила, що “пандемія коронавіруса підкреслює ключову роль гігієни рук в профілактиці захворювань, і що для найбільш вразливих спільнот немає можливості використовувати найпростіші методи для захисту життя”. ЮНІСЕФ у співпраці з Всесвітньою організацією охорони здоров’я (ВООЗ ) виступив з ініціативою щодо забезпечення гігієни рук для всіх, щоб поліпшити доступ до засобів для миття рук, води, мила і дезінфікуючих засобів у всіх сферах.