Куба протестує проти уряду через коронавірус

Тисячі людей приєдналися до протестів проти кубинського комуністичного уряду в столиці Гавані і декількох інших містах. Згідно з інформацією, на відео показані люди, що закликають до свободи, демократії і доступу до вакцин для боротьби з пандемією коронавіруса.

Демонстрації, які на Кубі рідкісні, почалися після того, як країна повідомила про рекордну кількість випадків зараження COVID-19. Президент Мігель Діас-Канель звинуватив Сполучені Штати в розпалюванні заворушень.

Радник з національної безпеки США Джейк Салліван попередив Кубу, щоб вона утримувалася від репресій проти учасників протесту. «Сполучені Штати підтримують свободу слова і зібрань на Кубі і рішуче засуджують будь-яке насильство або репресії проти мирних демонстрантів, які здійснюють свої універсальні права людини», – написав Салліван в Twitter.

У п’ятницю Куба схвалила власну вакцину для екстреної допомоги Abdala Two, першу для Латинської Америки і Карибського басейну. Опозиція повідомила BBC, що це були найбільші антиурядові акції протесту на острові майже за 30 років.