80% хворих нібито вакцинованих пацієнтів в Росії – з підробленими довідками

Близько 80% громадян, які говорять, що вони були вакциновані Sputnik V, але одночасно заразилися важким коронавірусом, купили підроблений сертифікат про вакцинацію. Таку думку ТАСС висловив директор Національного дослідницького центру епідеміології і мікробіології «Гамалія» Олександр Гінзбург.

Він пояснив, що можна перевірити, чи була людина вакцинована, за допомогою спеціального маркерного тесту.

Вчений також передбачає, що існуючі сьогодні публічні випадки придбання сертифікатів про вакцинацію – лише частина того, що відбувається насправді.

«Люди витрачають гроші, а потім хворіють і помирають через свої власні гроші. Вони обманюють себе. Схоже, що їхні погляди змінилися психологічно. Вони думають, що дійсно вакциновані, і послаблюють всі карантинні обмеження. Ризик захворювань різко зростає. Крім того, вони піддають інших смертельній небезпеці», – уклав він.

Нагадуємо, що в Росії оголошено про запланований неробочий тиждень через високу захворюваність. 20 жовтня Президент Володимир Путін підписав указ про введення в Росії неробочих днів з 30 жовтня по 7 листопада 2021 року зі збереженням заробітної плати співробітників. Це також дало можливість керівникам районів на свій розсуд вводити додаткові неробочі дні в зв’язку з ситуацією на місцях.

Влада активізувала зусилля щодо уповільнення пандемії, оскільки вони стикаються з широко поширеним небажанням населення вводити російську вакцину Sputnik V.

Мер Москви оголосив обмеження у вигляді перебування вдома протягом чотирьох місяців для нещеплених людей старше 60 років.