Іран вже виробляє збагачений уран, який використовується в атомних бомбах

“Іран почав виробництво збагаченого урану, який використовується для виготовлення атомних бомб”, – повідомляє Associated Press з посиланням на главу Міжнародного агентства з атомної енергії (МАГАТЕ) Рафаеля Гроссі.

На зустрічі з представниками країн МАГАТЕ Гроссі повідомив, що інформація про придбання трохи більше трьох з половиною грамів збагаченого урану на заводі в Ісфахані була підтверджена перевіркою агентства.

У січні представник Ірану в МАГАТЕ заявив, що виробництво нового палива призначалося для тегеранського реактора, використовуваного в дослідницьких цілях.

Дослідження, пов’язані з виробництвом збагаченого урану, були заборонені ядерної угодою 2015 року, між Іраном і міжнародними посередниками.

Нагадаємо, 45-й президент США Дональд Трамп вивів США з ядерної угоди з Іраном. Тим часом Тегеран заявив, що не виконуватиме свої зобов’язання за угодою. Джо Байден, 46-й президент США, заявив, що його країна готова повернутися до угоди, але відмовився прийняти ультиматум Тегерана про зняття всіх санкцій з Ірану в якості умови для відновлення уугоди.