Російські військові відстежують американський есмінець із керованими ракетами у Чорному морі

“Російські військові відстежують керований ракетний есмінець USS Arleigh Burke після того, як він увійшов до Чорного моря для патрулювання разом із союзниками по НАТО”, – повідомляє ТАРС із посиланням на Міноборони Росії.

Маневр проводиться на тлі напруженості в регіоні, коли Росія, Україна та НАТО проводять військові навчання останніми тижнями, а Москва заперечує підозри Києва та Вашингтона в тому, що вона розглядає можливість вторгнення в Україну.

Шостий флот США заявив, що військовий корабель США “Арлі Берк” увійшов до Чорного моря в рамках звичайного патрулювання наступного дня після того, як Росія оголосила про проведення військових навчань за участю літаків та кораблів.

«Перебуваючи в Чорному морі, корабель працюватиме із союзниками та партнерами по НАТО в регіоні, працюючи разом для забезпечення безпеки та стабільності на цьому життєво важливому міжнародному водному шляху», – йдеться у заяві.

Україна схилилася до Заходу та відійшла від московської орбіти з 2014 року, коли проросійського президента Віктора Януковича було повалено після масових протестів. Він не є членом НАТО, але користується підтримкою Вашингтона, включаючи допомогу в галузі оборони та постачання патрульних кораблів та протитанкової зброї.

Місія Арлі Берк послідувала за аналогічним візитом у Чорне море на початку цього місяця на командному кораблі USS Mount Whitney, за яким також уважно спостерігали російські військово-морські сили.