Влада Венеції просить туристів повернутися

Недавня неймовірно потужна повінь у Венеції призвела до того, що міському бюджету необхідні додаткові кошти, щоб впоратися з катастрофічними наслідками стихійного лиха.

Якщо ще зовсім недавно влада Венеції приймала рішення за рішенням, щоб хоч якось захистити місто від навали туристів, то тепер ситуація склалася з точністю до навпаки. Кількість туристів зменшилася в рази, а наповнити міський бюджет, щоб провести відновлювальні роботи після повені, потрібно. Міська влада зацікавлена ​​в тому, щоб туристи повернулися до міста, адже величезна частина міського бюджету формується за рахунок туристичної галузі.

Жителям Венеції необхідні гроші, щоб компенсувати збитки від повені. Збитки готелів, магазинів, ресторанів і кафе зовсім не покриваються страховкою.

Влада міста закликає усіх туристів, які заздалегідь запланували подорож до Венеції, не скасовувати її, оскільки вода відступила.

У місті дуже стурбовані можливими руйнівними наслідками рекордної повені. Справа в тому, що солона вода може зруйнувати навіть мармур, тим більше цеглу, цемент і штукатурку. Якщо стіни до настання морозів не висохнуть, то вони неминуче почнуть тріскатися.

Згідно з попередньою і дуже приблизною оцінкою, яку озвучив мер Венеції Луїджі Бруньяро, збиток від повені становить не менше мільярда євро. Але реальна сума може виявитись набагато більшою.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що в китайській провінції Хебей вирішили поки закрити для відвідувачів все 32 скляні мости після того, як почастішали нещасні випадки.

У 2020 році заплановано виділити 240 мільйонів гривень з державного бюджету на інтенсивний розвиток туристичного сектора України, що в 10 разів більше, ніж в цьому році.