Португалія повідомила про 13 випадків зараження Омікроном у футбольному клубі Лісабона

“У понеділок у Португалії було виявлено 13 випадків варіанта коронавірусу Omicron, у кожному з яких були задіяні гравці та персонал футбольного клубу Belenenses SAD з вищого дивізіону, один із гравців, який нещодавно повернувся з Південної Африки, повідомляє агентство DGS”, – повідомляє агентство Reuters.

Діагноз було поставлено після того, як клуб з Лісабона в суботу провів матч із «Бенфікою», який розпочався з дев’яти гравців «Белененсеш» на полі через спалах COVID-19.

Лише семеро гравців повернулися на поле після перерви, і матч було зупинено через дві хвилини після другого тайму, коли «Бенфіка» вела 7:0.

Захисник Белененсеса Кафу Фете дав позитивний результат на COVID-19 після повернення з Південної Африки 17 листопада, і в понеділок він та ще 12 людей у ​​клубі підтвердили, що вони інфіковані варіантом Омікрона.

До понеділка понад десяток країн повідомили про випадки цього варіанту, який, за заявою Всесвітньої організації охорони здоров’я, є дуже високим глобальним ризиком.

Глава DGS Грасса Фрейтас повідомив телеканалу SIC, що майже всі гравці Balenenses були вакциновані проти COVID-19, додавши, що всі контакти з високим і низьким ризиком будуть перевірені.

Представник клубу сказав, що більшість інфікованих протікали безсимптомно або мали легкі симптоми, і що 44 гравці та персонал ізолювали себе і чекають повторних тестів.

Президенти “Бенфіки” та “Белененсеш” заявили, що якщо вони не зіграють матч, то ризикують бути покараними за “невиправдану відсутність”. Вони звинуватили лігу та DGS у тому, що матч не відкладається.

Ліга, яка раніше заявила, що не отримувала офіційного запиту на перенесення матчу, у понеділок розслідує, чи матч відповідав правилам здоров’я. DGS заявило, що органи охорони здоров’я не повинні відкладати гру.

Португалія, в якій один із найвищих рівнів вакцинації проти COVID-19 у світі, минулого тижня оголосила про поновлення заходів щодо уповільнення поширення епідемії. Він також призупинив польоти в і зі своєї колишньої колонії Мозамбік у понеділок, щоб боротися з цим варіантом.