На Пекін обрушилася третя за 5 тижнів піщана буря

За даними Guardian і Reuters, третя велика піщана буря за п’ять тижнів обрушилася на Пекін, що також призвело до погіршення якості повітря в китайській столиці.

Буря, викликана вітрами з постраждалої від посухи Монголії і північно-західного Китаю, привела до викиду частинок пилу PM10, що проникають в легені, до 999 мікрограмів на кубічний метр, що майже вдвічі перевищує «небезпечний» рівень індексу якості повітря в Пекіні.

Всесвітня організація охорони здоров’я рекомендує, щоб рівень не перевищував 20 мікрограмів на кубічний метр протягом 24 годин. За даними організації, зі збільшенням високої концентрації дрібних частинок (PM10 і PM2,5) збільшується смертність.

Частинки піску надходять з Монголії і китайського регіону Внутрішня Монголія. За даними Китайського метеорологічного управління, очікується, що сильний вітер перенесе частки в центральний і східний Китай.

За словами влади, кількість піску в повітрі нижче, ніж під час двох попередніх піщаних бур на півночі Китаю в минулому місяці, але вітер сильніше, що дозволяє їм рухатися швидше і на більшу відстань.

Пекін посадив мільйони дерев, щоб блокувати піщані бурі в рамках проекту «Велика зелена стіна».