Німці розділилися з приводу легалізації канабісу

“Згідно з новим опитуванням, запланована легалізація каннабісу в Німеччині поділяє громадську думку на дві рівні частини”, – повідомляє DPA.

Опитування проводилося для газети Augsburger Allgemeine і опубліковано сьогодні. Це свідчить, що 43% підтримують заплановану легалізацію. Така сама пропорція відкидає плани.

Це проблема, яка різко поділяє покоління: дві третини 18-29-річних підтримують легалізацію, а дві третини тих, хто старше 65 років, виступають проти або не ухвалюють рішення.

Нова правляча коаліція між Соціал-демократичною партією, Зеленими та Вільною демократичною партією планує «контрольоване розповсюдження каннабісу серед дорослих для споживання в ліцензованих магазинах». Це дозволить «контролювати якість, запобігати передачі заражених речовин і забезпечувати захист неповнолітніх» відповідно до коаліційної угоди.

Генеральний секретар Консервативної християнсько-соціальної спілки (ХСС) Маркус Блюм відкинув плани нової коаліції, попередивши в газеті: «Каннабіс був і залишається наркотиком для входу».

“Ви можете побачити це в Нідерландах, де слабка наркополітика зробила країну улюбленим місцем організованої злочинності”, – сказав він.