США і Китай підписали перший етап торгової угоди

Президент США Дональд Трамп і віце-прем’єр уряду Китаю Лю Хе підписали першу фазу двосторонньої угоди про врегулювання торговельних суперечок, повідомляє ТАСС. Церемонія пройшла в Білому домі.

Згідно торговій угоді, Китай погоджується збільшити покупку американських товарів на 200 мільярдів доларів більше, ніж у 2017 році (до початку торгової війни). Умова має бути виконано протягом 2 років. Це буде додаткові 32 мільярди доларів для американських сільськогосподарських продуктів і морепродуктів, близько 78 мільярдів доларів для промислових товарів, таких як літаки, машини і сталь, а також 52 мільярди доларів для енергетичних продуктів

Нова торгова угода між США і Китаєм сприятиме, серед іншого, деякій стабілізації міжнародних відносин, переконаний Трамп.

“В рамках угоди девальвація китайської валюти буде мати певні суворі обмеження”, – підкреслив президент.

Лоуренс Кудлоу, голова Національної економічної ради Білого дому, раніше заявив, що Сполучені Штати збережуть мита на ряд китайських товарів, щоб забезпечити виконання Пекіном зобов’язань, викладених на першому етапі торговельної угоди між сторонами.