COVID-19: в Україні набирає темпи вакцинація через введені обмежувальні заходи

“Багато українців поспішили зробити вакцинацію після того, як Київ запровадив нові заходи проти COVID-19, оскільки він бореться з новим зростанням числа коронавірусних інфекцій”, – повідомляє AFP.

Україна повідомила про рекордну кількість щеплень: за останні 24 години було вакциновано понад 291 тисячу осіб. Це найвищий показник із початку кампанії вакцинації в країні у лютому.

За останній тиждень вакцину отримали понад 1,6 мільйона українців порівняно з 906 тисячами вакцинованих за попередні сім днів.

Влада країни, як і раніше, бореться за те, щоб переконати невакциноване населення зробити вакцину.

«Зробіть вакцинацію! Це єдиний спосіб запобігти швидкому поширенню вірусу … і врятувати життя людей», – заявив мер Києва Віталій Кличко у соціальній мережі Telegram.

Ажіотаж розпочався після того, як минулого тижня були знову введені обмеження у кількох регіонах, які сильно постраждали від зростання кількості випадків зараження вірусом.

Люди, які відвідують та працюють у громадських місцях, у тому числі у кінотеатрах та спортзалах, мають пройти вакцинацію до суботи.

Хоча в Україні широко доступні три вакцини (AstraZeneca, Pfizer та китайська CoronaVac) лише 18 відсотків країни повністю вакциновані.

З початку пандемії в Україні зареєстровано понад 2,8 мільйона випадків коронавірусу та 65 тисяч смертей.