Зеленський очікує запрошення України в НАТО

Україна очікує, що НАТО надасть їй План дій щодо членства у Півниічноатлантичному союзі. Про це заявив президент Володимир Зеленський в інтерв’ю, опублікованому в неділю інформаційним порталом Axios.

«На даний момент ми знаходимося в небезпеці, на карту поставлена ​​наша незалежність, і нам потрібна допомога. План дій щодо членства в НАТО – це реальний сигнал, чіткий знак. Це ще не членство, а реальне бачення України, як частини Альянс в доступному для огляду майбутньому», – сказав український президент.

Зеленський додав, що через нерішучість НАТО прийняти Україну до своїх лав підтримка такого курсу в країні слабшає. «Якщо НАТО дійсно чекає нас і хоче бачити нас в рядах своїх членів, то нема чого дивитися в бінокль в якесь далеке майбутнє і обговорювати це майбутнє», – додав Володимир Зеленський.

Військова допомога Україні, що обговорювалася в ході контактів з сенаторами США і раніше з держсекретарем США Ентоні Блінкеном, стосується зміцнення безпеки в Чорному і Азовському морях.

«Росія практично домінує на Чорному морі, це правда, і ми це визнаємо. І ми хотіли б мати там серйозні сили – тільки в оборонних цілях, для захисту нашої країни і кордонів», – сказав президент України.

Саміт НАТО відбудеться 14 червня в Брюсселі. У ньому візьме участь президент США Джо Байден.