Найбагатші люди втратили 139 мільярдів доларів всього за день через коронавірус

Як повідомляє Bloomberg, найбагатші люди світу втратили вчора 139 мільярдів доларів через побоювання фондового ринку, що коронавірус вдарить по світовій економіці.

Це найбільша втрата для людей рейтингу Bloomberg – найбагатших людей з жовтня 2016 року, коли видавництво почало робити такі спостереження.

Наприклад, генеральний директор LVMH Бернард Арно і бос Amazon Джефф Безос втратили більше 4,8 мільярдів доларів кожен. Власник Zara Амансіо Ортега втратив 4 мільярди доларів, а власник Facebook Марк Цукерберг – 3,48 мільярда доларів. Інші мільярдери в першій десятці полегшили кишені, як мінімум, на 2,3 мільярда доларів.

Американські фондові індекси впали більш ніж на три відсотки вчора після закриття торгів. Інвестори стурбовані масштабами поширення коронавіруса, оскільки заходи по боротьбі з хворобою і карантин становлять загрозу для економіки Китаю і всього світу.

Пекін поінформував Всесвітню організацію охорони здоров’я (ВООЗ) про невідому пневмонію в Ухані 31 грудня 2019 року. Було встановлено, що причиною є новий коронавірус. ВООЗ визнала спалах як міжнародну надзвичайну ситуацію, але все ще відмовляється оголосити пандемію.