Ще знаходяться українці, які ризикують нелегально працювати в Польщі

Польські прикордонники в минулому році виявили 13 тисяч українських нелегальних працівників.

Переважна кількість українських трудових мігрантів, які працюють у Польщі, вважають за краще працевлаштуватися на законних підставах. Однак ще знаходяться і такі, які вважають, що краще ризикнути і працювати без оформлення відповідних документів.

Очевидно, що невелика кількість польських роботодавців ще ризикує брати на роботу нелегалів, не боячись заплатити великі штрафи, якщо їх виявить поліція.

Співробітники Прикордонної служби Польщі протягом минулого року провели близько 27 тисяч перевірок по виявленню незаконного проживання іноземних громадян, в ході яких виявили порушення у 26,6 тисяч осіб.

Прикордонники провели понад 4 тисячі перевірок легальності працевлаштування іноземців. Виявилося, «що більше 14,7 тисяч іноземних громадян працювали в Польщі незаконно. Серед порушників найбільше було українців – 13,3 тисяч осіб, грузинів – 476 осіб, молдаван – 326 і білорусів – 243».

Також Прикордонна служба Польщі повідомила, що в цілому протягом 2019 року кордон перетнули 10,4 мільйона українців.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що міністерство праці Польщі готує зміни в законодавстві, які суттєво спростять працевлаштування для громадян із третіх країн, в тому числі України.

На україно-польському кордоні буде працювати нова система моніторингу. Перша черга системи контролю почне працювати поблизу селищ Медика і Корчева.