Уряд Польщі розробляє нову стратегію імміграційної політики

Протягом шести місяців польський уряд планує розробити і прийняти нову програму імміграції.

Заступник директора департаменту міністерства сім’ї, праці і соціальної політики Польщі Мирослав Пшевозьнік розповів: «Зараз йде робота над новою версією міграційної політики. Її основні положення будуть готові через 3-4 місяці, їх ще має схвалити уряд. Загалом, на це піде півроку».

Ситуація змінилася, уряд просто вже не може далі зволікати з розробкою нових підходів в імміграційній політиці. Так, наприклад, вживаються заходи, щоб зацікавити іноземних працівників працевлаштовуватися. не тільки в Мазовецькому воєводстві з центром у Варшаві. Таким чином, польська влада намагається заповнити вакансії в тих регіонах країни, де спостерігається великий дефіцит працівників.

За даними міністерства, протягом 2019 року Польща видала 1,6 мільйона дозволів на працевлаштування (до шести місяців), 90 відсотків дозволів оформили українці.

«Ми не очікуємо, що кількість працівників із України в цьому році не зменшиться: буде зростання, правда, незначне»,– підкреслив Пшевозьнік.

Також він зазначив, що в останні роки рівень заробітних плат в Польщі поступово підвищується. На сьогодні мінімальна зарплата до відрахування податків і зборів становить 2,6 тисяч злотих (майже 17 тисяч гривень).

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що згідно з даними Національного банку України, в 2019 році українці, які працюють за кордоном, перевели до країни близько 12 мільярдів доларів.

Середня заробітна плата в Україні в грудні 2019 року склала 12 260 гривень. Зростання пов’язане з масовими виплатами премій.