Вбити заробітчан перевірками – “покращення” в дії

Трудоустройство фото

Уряд України змінив умови ліцензування для посередників у працевлаштуванні за кордоном. Нові умови оформлення кадрових агентств були закріплені в постанові Кабміну №140.

Так, всі українські кадрові агентство зобов’язали привести у відповідність свою документацію і виконати ряд нових умов. Зокрема, кадровиків зобов’язали працювати виключно в нежитлових приміщеннях, обладнаних комп’ютером з іншого орг.технікою – принтером, сканером і т. д. Також в штаті агентств повинен бути працівник з юридичною освітою. Якщо такі відсутні, то фірма повинна укласти договір про супроводі з юридичною фірмою. Також, кадровиків зобов’язали привести у відповідність до соціальним гарантіям трудовий договір між іноземним роботодавцем і українським працівником.

Зазначимо, що на противагу діям українських чиновників, в сусідній Польщі, все навпаки – життя мігрантів стає краще.

У разі невиконання хоча б одного з перерахованих вище пунктів, агентство можуть оштрафувати на 40 тисяч гривень або позбавити ліцензії. Міністерство соціальної політики зобов’язали провести перевірки виконання нових вимог і «забезпечили» всіма можливостями для впровадження санкційної політики.

Зараз, ті деякі українські кадровики, які надають послуги з працевлаштування, можуть позбутися ліцензій або просто розориться через штрафів. Немає сумнівів, що українські чиновники, після того, як їм «розв’язали руки», почнуть «полювання на кадровиків». Очікується, що фірми зіткнуться з жорсткими перевірками, а кадровики будуть змушені боротися за свою справу. В результаті постраждають прості українці. Так, після запровадження нових правил клієнти агентств з пошуку роботи за кордоном отримають менше можливостей для отримання легальної роботи, оскільки кількість агентств з впровадженням «драконівських умов неодмінно зменшиться.

Джерело: www.eurabota.ua