Віз в Австралії виявилося більше, ніж претендентів

Підсумки 2018 року показали, що віз для кваліфікованих працівників, які були виділені урядом Австралії, виявилося на 15 тисяч більше, ніж бажаючих їх отримати.

Австралія є однією з найпопулярніших країн в світі серед охочих переїхати в іншу країну. Щороку імміграційне відомство країни видає близько 190 тисяч віз. При цьому близько двох третин віз резервується для кваліфікованих іммігрантів. Очевидно, для того, щоб підтримувати рівень економічного розвитку, бізнес зацікавлений в досвідчених фахівцях високої кваліфікації.

Для бажаючих іммігрувати в Австралію працює система SkillSelect. Якщо заявник має професію, яка знаходиться в списку затребуваних в країні, він повинен набрати певну кількість балів, щоб мати можливість переїхати на постійне місце проживання.

Успішне проходження відбору гарантує отримання візи підкласу 189, яка дозволяє жити і працювати в будь-якій точці Австралії без обмежень за часом. Щороку виділяється близько 44 тисяч таких віз.

Найпопулярнішими професіями є бухгалтери та IT-фахівці. Але в минулому році було і багато професій, претендентів на які не знайшлося взагалі. Наприклад, не було жодної заяви на імміграцію плиточника, суднобудівника, фахівців з електроустаткування, слюсарів-ремонтників та інших професій. З числа наданих віз цього типу 15 тисяч залишилися незатребуваними.

Експерти по імміграції стверджують, що багато професіоналів вибирають варіант візи, яка спонсорується роботодавцем. Щоб отримати візу підкласу 189 потрібно досить добре володіти англійською мовою і мати великий досвід роботи.

Нагадаємо, раніше ми писали про нові робочі візи, яка дає можливість набагато легше отримати посвідку на постійне місце проживання в Австралії.