Пристрасті розпалюються: бунт проти Brexit

Ще ніколи петиція, яку реєстрували на сайті британського парламенту, не набирала такої кількості голосів.

На сайті парламенту Великобританії кожен громадянин має право зареєструвати петицію по актуальному питанню політичного і громадського життя. Петиція про збереження членства Великобританії в Європейському союзі за кількістю підтримки британськими громадянами побила всі рекорди. Це найбільш динамічне з точки зору набору голосів прохання за всю історію Великобританії.

Петиція була зареєстрована на парламентському сайті 20 березня. Протягом всього двох діб вона вже набрала 2,8 мільйона підписів. Потрібно уточнити, що це не віртуальні підписи, а реальні, оскільки, щоб підтримати петицію, кожен громадянин вказує всі дані, за якими його легко можна ідентифікувати.

Найбільше противників Brexit виявилося в Оксфорді (5,5 тисяч), Кембриджі (7,5 тисяч), Единбурзі (7,4 тисяч), розташованому на узбережжі Ла-Маншу Брайтоні (7,5 тисяч) і декількох районах Лондона (близько 7 тисяч). Але всі рекорди побив найбільший культурний центр країни Бристоль (9 тисяч).

У парламентському комітеті, який спеціалізується на роботі з колективними зверненнями громадян, розповіли, що петиція проти Brexit настільки популярна, що 21 березня через високу відвідуваність ресурс почав «підвисати».

Згідно із законодавством Великобританії, якщо петиція набирає більше 100 тисяч підписів, то парламент країни зобов’язаний її розглянути. Так що депутатам ні за яких обставин не вдасться відмахнутися від розгляду цієї петиції.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що депутати Палати громад, які розчарувалися в невдалих спробах прем’єр-міністра Терези Мей знайти компромісний варіант в питанні про Brexit, мають намір самостійно шукати рішення цієї складної проблеми.

Уряд Великої Британії оприлюднив план на випадок виходу країни з ЄС без угоди. Планується, що мита на велику частину імпортних товарів будуть скасовані.