Польські банки охоче йдуть назустріч українцям

Представники фінансового сектору Польщі побачили, що українці, які працюють в країні, в найближчому майбутньому можуть принести їм великі прибутки.

Протягом минулого року, кількість українців, які користувалися послугами польських банків, стабільно збільшувалася. Якщо в першому півріччі 2018 року їх налічувалося майже 13 відсотків, то в другому – вже 22 відсотки. Експерти фінансового ринку Польщі стверджують, що це результат розвитку пропозиції послуг, які адаптовані до потреб українців.

Один із провідних експертів польського ринку праці, Кшиштоф Інґльот, коментуючи результати діяльності банківської системи Польщі, зазначив, що «доступність послуг, які призначені спеціально для українців, – це одна з наших переваг у змаганні за працівників на європейському ринку».

Все частіше українці хочуть отримувати спеціально підготовлені і адаптовані послуги. На сьогоднішній день польські банки беруть на роботу консультантів, які володіють українською мовою і роблять рекламу українською мовою.

Також Кшиштоф Інгльот зазначив, що спостерігається стійка тенденція «зміни ставлення українців до роботи в Польщі. До недавнього часу наші східні сусіди приїжджали до Польщі, щоб швидко заробити і повернутися додому. Сьогодні вони бачать своє професійне і фінансове майбутнє в Польщі і охоче до нас повертаються».

У польському фінансовому секторі побачили в українцях, які працюють в країні, великий потенціал для зростання і вирішили розвинути цей перспективний напрямок.

Відповідальний за пропозиції для іноземців в Santander Bank Polska Марцин Лучак зазначив, що «протягом усього 2018 року ми зареєстрували 43-відсоткове зростання клієнтів з України, які користуються нашими послугами, в порівнянні з попереднім роком».

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що польсько-українська господарча палата спільно з Всеукраїнською асоціацією компаній з міжнародного працевлаштування розробили спеціальний проект для зменшення випадків шахрайства.

Найбільша в Польщі мережа банкоматів і платоматів Euronet вводить в меню на своїх пристроях українську мову.