Українці в Естонії на першому місці за чисельністю серед іноземних працівників

Згідно з оновленими статистичними даними, на сьогодні в Естонії живе і працює на постійній або тимчасовій основі більше 24 тисяч українських трудових мігрантів.

Величезні масштаби трудової міграції з України до країн Європейського союзу призводять до того, що за чисельністю українці перебувають на перших місцях серед іноземних працівників в більшості країн блоку. Естонія тільки підтверджує цю тенденцію. Виявилося, що з 32 тисяч іноземних працівників, які офіційно працевлаштувалися на естонських підприємствах і фірмах, 24 тисячі – це українці, що в три рази більше, ніж всіх інших трудових мігрантів разом узятих.

Виявилося, що за 11 місяців 2019 року кількість мігрантів в Естонії вже перевищила плановий показник на 2 тисячі осіб. Місцеві роботодавці зацікавлені в працівниках з України, оскільки естонці масово їдуть працювати до країн Західної Європи, а кількість вакансій тільки збільшується.

Згідно з підрахунками експертів Банку Естонії, економіка країни зобов’язана трудовим мігрантам з різних країн, перш за все з України, близько 30 відсотків зростання внутрішнього валового продукту. Тобто сміливо можна стверджувати, що естонська економіка тримається на плаву, завдяки тому, що поки що в Україні заробітні плати знаходяться на дуже низькому рівні і нашим співгромадянам доводиться шукати нормальну оплату праці в країнах ЄС.

Очевидно, що країнам Євросоюзу вигідно мати під боком таку країну як Україна, з якої протягом десятиліть потік трудових мігрантів тільки збільшується.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що середня заробітна плата в Естонії на сьогодні становить 1420 євро.

Цього року Сполучені Штати відмовили 45 відсоткам українців, які подавали заявки на оформлення в’їзної візи.