Українці в Польщі не забувають про свої сім’ї в Україні

Судячи по грошах, які перераховують наші співгромадяни із Польщі, ця країна Євросоюзу на сьогоднішній день залишається найпопулярнішою серед українських трудових мігрантів.

Незважаючи на те, що польські роботодавці, які відчувають гостру нестачу фахівців різної кваліфікації на своїх підприємствах, вимагають від свого уряду ще більшого спрощення процедури працевлаштування для українських працівників, наші співгромадяни навіть і в цих умовах знаходять можливість знайти підходящі вакансії.

Збільшується не тільки кількість трудових мігрантів з України, стабільно зростають їхні заробітні плати. Про це красномовно свідчить той факт, що за підсумками минулого року сума грошових переказів з Польщі до України збільшилася на 17,5 відсотка. Таким чином, українці з Польщі протягом минулого року перерахували своїм рідним і близьким 3,6 мільярда доларів. Згідно з підрахунками аналітиків Національного банку України, загальна сума перерахувань від трудових мігрантів з різних країн склала 10,9 мільярда доларів.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що за даними, які опублікував дослідницький центр Sedlak & Sedlak, за свою роботу 60 відсотків українців в Польщі отримують від 2,5 до 3,5 тисяч злотих (від 650 до 910 доларів).

Згідно зі статистичними даними, протягом 2018 року польські імміграційні державні установи оформили і видали українцям близько 850 тисяч віз.