Українські роботодавці почали вже ворушитися по-справжньому

Нове покоління українських працівників як високої кваліфікації, які закінчили університети, так і робочих спеціальностей в переважній більшості не бажає працювати за низькі заробітні плати, які на сьогоднішній день пропонують українські роботодавці.

Молоді фахівці, яких на українському ринку праці стає дедалі більше, вже не хочуть працювати за такі зарплати, на які були згодні працівники старшого покоління. Цей факт позитивно впливає на зарплатні очікування і поступове підвищення роботодавцями рівня оплати праці.

Очікування за рівнем заробітної плати в більшості професій (фінанси, управління персоналом, продажу) протягом останніх двох років зросли на 40 відсотків. Основною причиною такого значного підвищення очікувань став гострий кадровий дефіцит, особливо молодих фахівців.

Дійшло до того, що, якщо раніше роботодавці вже залучали до роботи студентів четвертого курсу, то на сьогоднішній день зростає число тих, хто починають заманювати до себе на роботу студентів з другого курсу. Як правило, після закінчення університету компанія вже переводить молодого фахівця на більш оплачувану роботу, щоб його не переманила компанія-конкурент.

Схоже, що ситуація поступово наближається до точки неповернення, коли фірми, які працюють в Україні будуть поставлені перед вибором – припиняти роботу або платити співробітникам заробітну плату відповідну до тої, яку може отримати фахівець, виїхавши працювати за кордон.

Роботодавці в Україні вже переучують випускників економічних і юридичних факультетів на швачок, пекарів і слюсарів, пропонуючи їм високу заробітну плату за українськими мірками.

При тому, що середній рівень оплати праці водіїв вантажівок становить 1,5-2 тисячі доларів на тиждень, кількості зайнятих водіїв і нових, які тільки починають трудову діяльність в Америці, катастрофічно не вистачає.