Більше немає балканських країн без заражених коронавірусом

Згідно з оновленими даними Університету Джонса Хопкінса, число пацієнтів з новим коронавірусом в глобальному масштабі становить вже більше 110 000 чоловік. Видужало майже 62 000 чоловік,число смертельних випадків – 3825.

Інформація показує, що збільшення відбувається в основному від спалахів за межами Китаю. У Китаї число заражених вірусом становить 80 735, причому швидкість поширення захворювання виразно сповільнюється, а число видужуючих вже 58 600 чоловік.

В Європі

Італія зараз в буквальному сенсі знаходиться на рівних з Південною Кореєю щодо другого найбільш небезпечного місця в світі за кількістю хворих коронавірусом. Кількість підтверджених випадків-7375, число смертей-366, 622 з числа хворих вважаються вилікуваними.

У Франції та Німеччині хворих понад 1000 осіб. Особливо у Франції їх більше-1209, 19 з яких померли, а 12 вважаються повністю одужали. Агентство охорони здоров’я регіону Іль-де-Франс повідомило, що вже чотири члени парламенту Франції і два члени Національної Асамблеї (нижня палата парламенту) були заражені новим коронавірусом. Лікарі додали, що два знову заражених депутата були поміщені в карантин, і їх контактне коло вивчається. Про їхню партійну приналежність не повідомляється.

Крім того, з минулої ночі Франція заборонила всі заходи, які можуть зібрати більше 1000 чоловік. За словами міністра охорони здоров’я Олів’є Верана, драконівська міра-це спроба уповільнити поширення коронавірусу. Веран додав, що держава оголосить у спеціальному списку всі події, які можуть бути проведені, тому що вони «безпечні для національної охорони здоров’я».

У Німеччині 1040 людей інфіковані, але смертельних випадків ще немає, а 18 вважаються повністю вилікуваними. В Іспанії підтверджено 673 випадки, 30 осіб були вилікувані, але є також 17 смертельних випадків. А президент Португалії Марселу Рібелу де Соуза вирішив скасувати всі заходи, в яких він повинен був брати участь, і добровільно відступив на карантин на два тижні. Відзначається, що президент Португалії нещодавно відклав зустріч з групою студентів в президентському палаці після того, як серед дітей був виявлений заражений COVID-19. За даними Головного управління охорони здоров’я, в Португалії в даний час зареєстровано 30 випадків зараження новим коронавірусом.

BGNES повідомляє, що на Балканах і в Албанії вже є коронавірус. 2 випадки були офіційно підтверджені. Заражені – це батько і син, але поки немає подробиць про те, як вони захворіли – ясно, що вони були в Італії.

Високий рівень захворюваність в Греції – 73.

У Словенії інфікованих 16, але звідти непохитні, що все далеко від епідемії. Щоб мати один, число заражених людей має бути 10 заражених на тисячу. В даний час населення Словенії становить близько 2 мільйонів чоловік. У той же час влада країни заборонила проведення масових заходів за участю понад 500 учасниками в замкнутих просторах.

За словами Джонса Хопкінса, в Румунії вже 15 випадків, і три з них одужали. У Хорватії підтверджених випадків 12. У Північній Македонії – 3. Перші заражені були зареєстровані в п’ятницю Міністерством охорони здоров’я Сербії. Влада запустила спеціальний сайт для профілактики та інформації. Два серба-члени екіпажу круїзного лайнера Diamond Princess-проходять лікування в Японії. У четвер Міністерство охорони здоров’я Боснії і Герцеговини оголосило про перших двох інфікованих – дорослого і його дитину.

Поки що на Балканах немає смертельних випадків, пов’язаних з коронавірусом.

Решта світу

Столітній чоловік з коронавірусом був вилікуваний в Китаї. Було відзначено, що крім коронавірусної інфекції чоловік також страждав від хвороби Альцгеймера, гіпертонії та серцевої недостатності. Чоловік був госпіталізований 24 лютого в лікарню міста Ухань. Його лікування включало противірусні препарати, традиційну китайську медицину і переливання плазми. Після 13 днів інтенсивного лікування пацієнт почав одужувати і вже виписаний з лікарні.

У Південній Кореї налічується 7382 пацієнта, з них смертельних випадків – 50. 118 осіб вважаються вилікуваними.

В Ірані 6566 інфікованих коронавірусом, 194 випадки смерті, а 2134 одужали.

У США тільки в штаті Вашингтон вже 547 хворих, з них 17 смертей. А лідер Консервативного Союзу Метт Шлап визнав, що до того, як він вийшов на сцену і потиснув руку президенту США Дональду Трампу під час мітингу, у нього був короткий контакт з людиною, який згодом виявився інфікованим коронавірусом.

Сам Трамп, почувши про можливу присутність інфікованої людини на мітингу, сказав, що його «зовсім не турбує ця ситуація». Він також запевнив, що продовжить проводити мітинги зі своїми прихильниками в рамках передвиборчої кампанії, яка зібрала тисячі людей.

Поза політичною частиною речей, великий тенісний турнір серії “1000” в Індіан-Уеллсі був скасований. Рішення приймається після того, як перший випадок захворювання був виявлений в окрузі Ріверсайд, і в окрузі було оголошено надзвичайний стан.

У Росії захворюваність вже становить 17 осіб, з них три одужують.

Тим часом Ізраїль, який має 20 підтверджених випадків, закрив кордон з Єгиптом. Ізраїль зробив те ж саме три дні тому зі своїми кордонами з Сирією і Ліваном. Єгипет заявив, що вірус, відомий як COVID-19, був виявлений у 33 осіб на круїзному судні, що заходить в Південний порт країни, троє із заражених – громадяни Єгипту. А Палестинська адміністрація, у свою чергу, підтвердила 19 випадків захворювання коронавірусом на Західному березі.

Влада Саудівської Аравії вирішила заборонити своїм громадянам виїжджати в дев’ять країн через загрозу поширення коронавірусу і заборонила в’їзд громадянам цих країн до Королівства, повідомляє Державне агентство SPA з посиланням на джерело в Міністерстві внутрішніх справ Великобританії. Раніше Міністерство охорони здоров’я Королівства оголосило 11 випадків захворювання коронавірусом в країні.

“З метою захисту здоров’я народу Королівства ми вирішили призупинити поїздки громадян в ОАЕ, Кувейт, Бахрейн, Ліван, Сирію, Південну Корею, Єгипет, Італію та Ірак, а також заборонити в’їзд громадянам цих країн або з тих, хто проживав на їх території протягом останніх 14 днів”, – повідомляє РИА Новости.

Влада в сусідньому Катарі тимчасово заборонила в’їзд в країну громадянам 14 країн в рамках боротьби з коронавірусом.