Польські магазини отримують великі прибутки, завдяки українцям

Рекордні суми грошей залишають українські громадяни, вважаючи за краще купувати товари не в українських, а в польських супермаркетах.

Згідно з оновленими статистичними даними, кожен українець, який їздить за покупками до Польщі, особливо це стосується жителів прикордонних районів Львівської і Волинської областей, в середньому витрачає в місцевих супермаркетах 200 євро.

За даними статистики, в цілому найбільше грошей залишають у польських торгових центрах жителі Німеччини. Однак за витратами на одну людину в Польщі наші співгромадяни посідають перше місце.

Справа в тому, що українці вважають за краще скуповуватися в сусідній країні, оскільки багато товарів там можна придбати за низькими цінами, плюс супермаркети проводять постійні акції. І найголовніше – якість товарів набагато краща. Адже у поляків діють стандарти Європейського союзу, а це робить мінімальним допуск на ринок підробок, фальсифікату.

Дані польської статистики за перший квартал 2019 року показують, що в цілому українці купили товарів на 1,6 мільярда злотих (понад 11 мільярдів гривень). При цьому, було зафіксовано, що протягом цього часу в Польщі побувало 4,3 мільйона наших співгромадян.

Скуповують українці у західних сусідів найрізноманітніші товари: від продуктів харчування і побутової хімії до техніки і будматеріалів. Також дуже часто наші громадяни купують різні медикаменти, адже там вони продаються за найнижчими цінами в Європі. Разом з тим, одними з найпопулярніших серед українців товарів в Польщі є автомобілі.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що новий сервіс для переказу грошей до України розробили і запустили компанія Ria і ПриватБанк.

Мінімальна заробітна плата в 2020 році для тих, хто працює повний робочий день в Польщі збільшиться до 2450 злотих (близько 640 доларів).