Небезпечна знахідка в будинку в Брюсселі

В одному з будинків в районі Андерлехта в Брюсселі було виявлено велику кількість вибухівки. Вантаж був начинений цвяхами і болтами.
За повідомленням громадської телекомпанії RTBF, вантаж був випадково виявлений будівельником під час ремонтних робіт в шафі під сходами будинку. Коли він помітив підозрілий пакет, він попередив поліцію.
Використання шурупів і цвяхів аналогічно саморобним бомбам, які використовувалися при терактах в Парижі і Брюсселі в 2015 і 2016 роках.
Служба безпеки намагається визначити, кому належать знайдений пакет і для чого його хотіли використати. Аналіз відбитків пальців і ДНК-матеріалу, знайденого на місці, триває.
Хоча виявлення відбулося в суботу ввечері, прокуратура оприлюднила заяву з цього питання тільки в понеділок. На вихідних в Брюсселі стартувала гонка Тур де Франс, яка зібрала десятки тисяч людей, які хотіли повболівати за гонщиків. Однак, за даними прокуратури, ніщо не вказувало на те, що бойовики хотіли підготувати теракт. За словами спецслужби, знахідка може бути старим секретним складом вибухівки.
Бельгія раніше була об’єктом терористичних атак з боку фанатиків, пов’язаних з так званим терористичним угрупуванням «Ісламська Держава». Найтрагічніша з них сталася 22 березня 2016 року, коли в результаті двох вибухів, скоєних в один і той же день в аеропорту і в метро, ​​загинули 32 людини і 340 отримали поранення.