Тепер, щоб працювати в Польщі, українцям робочі візи не потрібні

Польські власті підтвердили, що вводять у дію нові правила, за яким українці зможуть працевлаштуватися, приїхавши в країну. Кожен українець, який захоче приїхати в Польщу на роботу, може тепер зробити це без візи, повідомляється на офіційному сайті прикордонної служби Польщі strazgraniczna.pl.

На сьогоднішній день, Польща – єдина з країн Шенгенської зони Європейського Союзу, яка прийняла закон, що передбачає можливість громадянам іншої країни, яка має безвізовий режим з Євросоюзом, приїжджати до Польщі з біометричною паспортом і без трудової візи, шукати підходящу роботу.

в Польшу по биометрическому паспорту

Право на працевлаштування надається кожному, хто оформить додаткові документи після прибуття на підприємство або фірму, де планує працювати.

Будь-який повнолітній українець, який в’їжджає в Польщу, тепер має повне право подавати заяву у відповідні державні структури про дозвіл на роботу або заповнити декларацію про намір працевлаштування іноземця.

На такі умови польські власті пішли вимушено, оскільки тепер українці воліють їхати працювати в інші країни Європейського Союзу, де пропонують зарплати в рази більше, а в самій Польщі не вистачає кваліфікованих працівників практично у всіх секторах економіки. Оскільки з’являється широкий вибір країн, у яких більш висока оплата праці, то починає виявлятися тенденція, коли українські громадяни починають вибирати Польщі як країни для можливості заробити набагато рідше, ніж це було якихось два роки тому.

Джерело www.eurabota.ua