В Литву приїхало жити рекордно велика кількість людей

Більше 3 300 чоловік приїхали в січні жити в Литву – це рекордне число іммігрантів за останні кілька років, про це інформує видання www.lrt.lt.

Нещодавно були опубліковані статистичні дані про кількість людей, які виявили бажання жити і працювати в цій країні Балтії. Згідно з офіційними даними в Литву прибуло більше 3 300 осіб. Примітно, що близько двох третин з них складають литовці. Показник виявився рекордним серед даних за останні роки.

3 300 человек приехали в январе жить в Литву

Такий стрибок в імміграції економічні експерти пов’язують з тим, що в Литву все більше приїжджають іноземці, яких приваблює можливість працювати в багатьох секторах економіки країни, оскільки в зв’язку з тим, що литовці масово виїжджають в інші країни Європейського Союзу, де більш високий рівень оплати, з’являється велика кількість незаповнених вакансій і, щоб вийти з скрутного становища, литовські роботодавці активно шукають людей з інших країн, у тому числі з України, які бажають працювати на підприємствах або в установах Литви.

Одночасно були опубліковані статистичні дані, які показують, що за січень 2018 року з Литви виїхали 4 500 чоловік, причому дев’ять з десяти – це литовці, що ще раз доводить, що поки литовці воліють краще оплачувану роботу за межами своєї країни, процес, аналогічний тому, що спостерігається і в Україні.

Джерело www.eurabota.ua