У Канаді на сьогодні налічується близько 600 тисяч вакансій

Число вільних робочих місць в Канаді ось уже кілька років поспіль стабільно збільшується. Найбільша динаміка спостерігається в провінції Квебек, на яку припадає більше двох третин зростання числа вакансій.

Згідно з оновленими даними статистики, у другому кварталі цього року кількість вакансій в Канаді становить вже 582 тисячі. У порівнянні з аналогічним періодом минулого року їх кількість зросла на 6,5 відсотка.

Якщо в Канаді кількість вільних робочих місць збільшилася на 75 тисяч, то тільки в провінції Квебек зафіксовано зростання на 35 тисяч вакансій. При цьому вільних робочих місць стало більше в шести з десяти основних секторів промисловості.

Найбільшу потребу в працівниках по всій Канаді відчуває оптова торгівля. Також не вистачає фахівців в сфері професійних наукових і технічних послуг, охороні здоров’я та соціальній допомозі. Крім цього не вистачає кваліфікованих працівників в сільському, лісовому, рибному господарствах. Багато незаповнених робочих місць і в сфері телекомунікацій і мовлення.

Останні роки канадський уряд робить велику ставку на значне збільшення припливу іммігрантів. Однак, судячи з усього, працівники, які приїхали до Канади, не зможуть заповнити всі вільні робочі місця, кількість яких росте як на дріждях.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що роботодавці Квебека вимагають від місцевої влади вести більш активну імміграційну політику, інакше на місцевих підприємствах і фірмах скоро нікому буде працювати.

Канадська провінція Нова Шотландія з початку 2019 року в цілому прийняла понад 20 тисяч мігрантів, які вже оформили посвідку на постійне місце проживання.