Роботи в Німеччині стільки, що вистачає всім і ще залишається для інших

У лютому показник безробіття скоротився так сильно, що навіть найсміливіші прогнози експертів давали набагато менші показники. Кількість людей, які шукають для себе постійну або тимчасову роботу залишається на небувало рекордному рівні. Про це інформує сайт Федерального бюро з працевлаштування ФРН.

 byuro-po-trudoustroystvu-frg

Інформаційне агентство Reuters підкреслює виняткову силу на даному етапі німецького ринку праці.

У звіті відомства зазначається, що число безробітних, яке було скориговано за лютий, стало менше на 22 000 і на сьогоднішній день складає 2 мільйони 393 тисячі осіб. У той же час, експерти ринку праці, які були опитані Reuters, говорили про набагато меншому показнику – 15 000 чоловік.

З моменту об’єднання Німеччини, яке відбулося 28 років тому, ніколи ще не вдавалося досягти такого низького рівня безробіття, який на лютий 2018 року становить 5,4%.

Тенденції зростання на ринку праці Німеччини, на думку експертів, будуть зберігатися, оскільки він безпосередньо залежить від, що набирає обертів, споживання. Економічний підйом у країні забезпечують такі важливі чинники, як постійно зростаючі обсяги експорту та капіталовкладень в компанії, що в свою чергу дає можливість роботодавцям створювати нові робочі місця.

У лютому було зареєстровано 764 тисяч вакансій, що на 90 тисяч більше, ніж у 2017 році.

Джерело www.eurabota.ua