Підсобний робітник за кордоном: вимоги, вміння, що треба знати

Працевлаштування закордоном спосіб поправити матеріальне становище або вирішити фінансові труднощі. А якщо у подальших планах розглядається варіант імміграції, то досвід трудової діяльності і життя закордоном буде плюсом при проходженні співбесіди для отримання виду на проживання. Робота не вимагає профільних знань на ринку Європи і інших країн це підсобний робітник.

Работа подсобным рабочим

Вакансії відкриті у різних напрямках для чоловіків так і для жінок. Як влаштуватися підсобному робітнику за кордоном і що треба знати для вибору контракту.

Де потрібні підсобні робочі

Щоб працювати закордоном не завжди потрібно освіта та вільне володіння мовою країни. По суті закордоном підсобні робочі це некваліфіковані працівники, які виконують обов’язки в залежності від поставлених завдань. Напрямки в які потрібен підсобний робітник це будівництво, сільське господарство, торгівля і промисловість, обслуговування. Терміни контрактів пропоновані до розгляду:

  • сезонні на 2-6 місяців;
  • довгострокові – терміном від 1 року.

Подсобный рабочий в приватном секторе
Варіант для першого разу це влаштуватися на невеликий термін, для того щоб визначитися підходить робота чи ні. Або в разі якщо ви шукаєте варіант працевлаштування для вирішення терміново виниклих фінансових проблем і не плануєте довго працювати закордоном.
Порада: шукати вакансії за кордоном можна самостійно, але без допомоги фахівців складно оформити документи.

Більше 1500 вакансій різноробочих на цій сторінці.

Подсобник в будівництві та на виробництві

Лідером виставляються вакансій на ринку праці закордоном виступає підсобний робітник на будівництво. Строк на який набирають працівників залежить від конкретного проекту. Обов’язки можуть бути різного виду:

  • розвантаження вручну будівельних матеріалів;
  • навантаження на автомобілі сміття та відходів;
  • доставка розчину, гіпсокартону, піску до місця роботи;
  • подача рулонів руберойду, бітуму до місця роботи на даху;
  • прибирання робочого місця від сміття та відходів;
  • робота помічником у майстри на різних роботах;
  • миття вікон, підлог від забруднень;
  • прибирання приміщень;

Подсобный рабочий на стройке

Якщо є досвід роботи у будівництві, то можна влаштуватися підсобним робітником по знайомому напрямку і можливо в подальшому отримати підвищення оплати праці або змінити кваліфікацію.
Зазвичай в будівництві обов’язок підсобного робочого це допомога в робочому процесі кваліфікованих будівельників. Фактично головна задача підсобника забезпечення безперервного процесу шляхом виконання робіт, що не потребують досвіду і спеціальних знань.

Головне моторність і швидке вирішення поставлених завдань. Роботодавець може видати обов’язковий перелік, який виконує підсобний робітник. Робочий час на будівництві не менше 12 годин, можливі переробки. Набирають на будівництво кордон чоловіків від 25 до 50 років, витривалих і бажано без хронічних захворювань.

Порада: для першого разу вибирайте будівельні об’єкти, які не вимагають тривалих термінів робіт. Для визначення виконуються заявлені умови обов’язків та оплати.

Підсобники для сільського господарства

Сезонні роботи за кордоном у великій кількості представлені сільськогосподарським сектором. Підсобних робітників набирають з весняного періоду. Обов’язки, які лежать на підсобному робітнику в сільському господарстві, це:

  • обробка землі;
  • збір врожаю;
  • фасування та пакування овочів і фруктів.

Кандидати для такого виду робіт це і жінки і чоловіки. Не довгі терміни роботи дозволяють багатьом громадянам поїхати на заробітки в сусідні країни.

Подсобный рабочий в сельском хозяйстве

Праця вимагає міцного здоров’я і витривалості з робочим графіком до 12 годин. Умови залежать від виду робіт. Збір врожаю відбувається на плантаціях і полях. Фасувальні та пакувальні роботи виконуються в приміщеннях або на відкритому повітрі якщо овочі або фрукти вимагають негайної упаковки. Основною умовою для працівників виступає виконання встановлених норм збору та фасування. Тому можливі переробки та подовження робочого дня.

Поради: працівники для сезонних робіт завжди затребувані, тому можна вибирати із запропонованих варіантів оптимальний для себе за термінами роботи та оплати праці.

Робота обслуговуючим персоналом

Працевлаштування пропонується в готельному секторі, у торговельних установах і приватних сім’ях. Для чоловіків відкриті вакансії такого типу:

  • обслуговування території;
  • підсобний робітник в магазині;
  • робота на автозаправних станціях;
  • складські роботи з фасування, пакування та доставки;
  • садівник, прибиральник в приватному володінні.

подсобный рабочий в ресторане

Обов’язки по вакансіях залежать від вимог роботодавця. Робочий графік до 12 годин з переробками. Термін контракту від 6 місяців і можливий перехід в довгострокові робочі відносини.

Що важливо врахувати при виборі вакансії

Щоб спробувати себе як підсобного робітника закордоном варто оцінити готовність до такої праці. Для такої праці не виставляється серйозних вимог до знання мов. Якщо перевагу впала на вакансію обслуговуючого персоналу, то буде легше, якщо ви знаєте мову країни на мінімальному рівні. Вивчіть запропоновані обов’язки підсобному робітнику з обраної вакансії. Подробиці стосуються робочого графіка і в яких випадках виникають не оплачувані переробки. Як буде здійснюватися оплата праці і хто відповідає за житло та харчування. Ретельний розбір пропонованих варіантів допоможе зробити вибір.

Поради: звертатися за перевіркою варіантів пропонованих вакансій потрібно до професіоналів в цій сфері, так як з’явилися шахраї і спілкування з ними трата часу і коштів.

Підсобний робітник за кордоном це вакансія узагальнююча в собі для закордонного роботодавця претендентів, яких не можна взяти на місце профільного працівника. Так як ринок для працівників з оплатою праці відповідної профілю виставляє великий список вимог до претендентів.

Що повинен знати підсобний робітник

Перед початком трудових відносин, яка б це не була робота підсобний робітник повинен вивчити:

  • правила техніки безпеки і охорони праці:
  • правила пожежної безпеки шляхи евакуації на випадок пожежі;
  • роботу з вантажами;
  • правила та способи вантаження, транспортування вантажів;
  • роботу з будівельним обладнанням;
  • порядок обслуговування будівельних механізмів і інструментів.

І головне-розписатися в книзі про проходження інструктажу по техніці безпеки.

Порада: не влаштовуйтесь на роботу підсобними робітниками нелегально туди, де можливі виробничі травми.