В Англії не вистачає працівників на збирання врожаю

За даними опитування національної спілки фермерів, багато фермерств через брак робочих, зазнали значних збитків на зборі продукції. Фермери заявили, що в основному не вистачає близько 5000 працівників.

Фермер собирает урожай

З 100% працівників, які працюють в Англії в сільському господарстві і на сезонних зборах, 99% приїжджі із Східної Європи, і тільки 0,6 % це громадяни Великої Британії.

Після Брексита, рекрутери заявляють про ще більшої нестачі робітників не тільки на фермерських господарствах, але і в цілому на англійському ринку праці.

У зв’язку з нестабільною ситуацією багато фермери почали переміщати своє виробництво за кордон.

Група фермерів, уряду і рекрутерів на зборах вирішили зменшити кількість харчових відходів, в результаті чого можна буде зменшити і виробництво і не наймати працівників.

Багато фермерів просто розгублені, вони не знають, як переживуть сезон зборів цього року, так в минулому році через брак робочих рук у багатьох садах згнили або по опадало переспілі яблука, що завдало великої шкоди господарям садів.

Представники Національного союзу фермерів звернулися до уряду з проханням, дозволу наймати іноземних робітників на сезонні сільськогосподарські роботи, під повний контроль роботодавців.

Джерело: theuk.one