Висока зарплата – не вирішальний аргумент для українців переїжджати в іншу країну

Бачення майбутнього і перспектива розвитку для себе і сім’ї – це на сьогоднішній день є головною причиною масового виїзду українських громадян в інші країни, перш за все – в Європейський союз.

На переконання глави Федерації роботодавців України Дмитра Олійника, не рівень заробітних плат, а почуття захищеності і доброї перспективи для своїх дітей – основна причина масового відтоку робочої сили з підприємств України. Питання не тільки в зарплаті, він комплексний і багатоплановий.

Для того, щоб хоча б призупинити відтік працівників за кордон компанії продовжують поступово підвищувати рівень оплати праці. Основна мета – створити мотивацію для працівників підприємства залишатися в країні і нікуди не їхати.

За словами Олійника, бізнес відчуває дефіцит кадрів в різних секторах економіки, перш за все на виробництві та будівництві. Щоб популяризувати робітничі професії серед учнів, українські підприємці співпрацюють з Міністерством освіти і науки.

Нагадаємо, раніше ми писали, що уряд Болгарії визнав, що без українських водіїв і офіціантів їм не обійтися. Планується підписання відповідної угоди з Україною.

Джерело: www.eurabota.ua

29.11.2018