Безробіття в Німеччині впала до рекордного рівня

Згідно статистичних даних за червень 2018 року, безробіття в Німеччині зафіксовано на рекордно низькому рівні за майже тридцять років, які пройшли після об’єднання країни.

Германия фото

Згідно опублікованих даних Федерального агентства праці, кількість безробітних в Німеччині скоротилося до рекордних 2,3 мільйона осіб, що на 40 тисяч менше порівняно з травнем цього року. Якщо порівнювати кількість тих, хто не міг знайти роботу в минулому році, то їх було майже на 200 тисяч осіб більше порівняно з показником, який зафіксований на сьогоднішній день. При цьому, в звіті наголошується, що потреба в робочій силі в німецькій економіці постійно збільшується.

Федеральне агентство праці зареєструвало понад 800 тисяч вакантних робочих місць, а це на 74 тисячі вакансій більше, ніж було в 2017 році. На ринку праці «сонячна погода», зазначив глава відомства Детлеф Шеле. Він підкреслив, що роботодавці і надалі будуть зацікавлені у великій кількості фахівців самих різних професій, і дав прогноз, що за підсумками 2018 року рівень безробіття в країні впаде нижче п’яти відсотків.

В оприлюдненому навесні цього року урядовому документі про показники німецької економіки, зазначалося, що в 2018-2019 роках економічний бум в Німеччині буде тривати без ризику «перегріву» економіки. Уряд планує скоротити кількість безробітних на один мільйон і суттєво підвищити рівень оплати праці.

Джерело: www.eurabota.ua