Brexit не вплине на трудову міграцію українців до Польщі

Для українців вихід Великобританії з Європейського союзу ніяк не відіб’ється на доступності Польщі для трудової імміграції.

Голова Центру політичного і економічного аналізу Ігор Чаленко, аналізуючи можливі наслідки Brexit для українських трудових мігрантів, які працюють або планують працювати в Польщі, зазначив, що вихід Великобританії з ЄС істотно не вплине на ситуацію з трудовими мігрантами із України в сусідній країні.

Експерт підкреслив, що «попри те, що зараз дійсно просувається питання по Brexit, паралельно з цим ми бачимо, що Німеччина відкриває ринок праці для мігрантів. Зараз велике питання, як з 2020 року витримає ринок праці східної Європи лібералізацію для мігрантів в Німеччині. Тому навряд чи Brexit змусить українців, які працюють в країнах ЄС повернутися додому».

Фантастичні обсяги грошових переказів від трудових мігрантів дозволяють утримувати курс гривні стабільним. При цьому, сума грошових переказів в п’ять разів перевищує прямі іноземні інвестиції в Україну. На його думку Україна повинна одночасно розвивати свій ринок праці, використовуючи всі плюси від трудової міграції.

Багато економічних експертів неодноразово заявляли, що вихід Великобританії з ЄС змусить поляків повертатися на батьківщину і вони будуть займати вакансії, які зараз польські роботодавці заповнюють за допомогою українців.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що з часу проведення референдуму про вихід Сполученого Королівства з Євросоюзу фондовий ринок вже втратив понад 25 мільярдів доларів.

Середні погодинні витрати на робочу силу в 2018 році склали 27,4 євро в усьому ЄС і 30,6 євро в країнах, де розрахунки ведуться в єдиній європейській валюті.