Для трудових мігрантів у Франції будуть встановлені квоти

В уряді Франції стурбовані тим, що в країні стрімко збільшується кількість французів, які не можуть знайти відповідне робоче місце. Введення обмежень для трудових мігрантів, які приїжджають з третіх країн, в тому числі і України, як вважають в уряді, дасть можливість французьким працівникам повернутися на ринок праці.

Влада Франції прийшла до висновку, що іноземні громадяни, які приїжджають до країни з метою працевлаштування, в буквальному сенсі захопили ринок праці. Від цього, в першу чергу, страждають самі французи, які змушені миритися з тим, що не можуть знайти відповідне місце роботи. У зв’язку з цим, в уряді Франції прийняли рішення встановити квоти для робітників-іммігрантів, які прибувають з-за меж Європейського союзу.

Міністр праці Франції Мюріель Пеніко заявила, що квоти почнуть діяти з літа 2020 року. Буде складено список відповідних країн і професій.

«Наш пріоритет – допомогти французам повернутися на ринок праці. Якщо все-таки буде необхідність в інтересах країни і інтересах компаній, ми залучимо людей, які нам потрібні, в залежності від їх професії і кваліфікації»,– розповіла міністр праці.

Втім, на думку експертів, це рішення уряду навряд чи кардинально вплине на ситуацію на ринку, адже трудові мігранти в переважній більшості випадків займають вакансії з низьким рівнем заробітної плати. Французи хочуть працевлаштуватися на більш високооплачувану роботу.

У недавньому інтерв’ю президент Еммануель Макрон зокрема заявив про необхідність боротьби проти «паралельних суспільств і нелегальної імміграції у Франції». У цьому контексті він згадав і українців.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що в канадському Монреалі спостерігається масова нестача працівників у будівельному секторі. Роботодавці готові істотно збільшувати оплату праці фахівців.

Трудові мігранти, які приїжджатимуть до Німеччини, повинні компенсувати нестачу фахівців в різних секторах економіки країни.