Через цифрові сервіси ПриватБанку до України надійшли величезні гроші

Як повідомили представники Приватбанку, протягом року сума грошових переказів зросла на 25 відсотків.

Статистичні дані показують, що намітилася стійка тенденція серед українських мігрантів користуватися послугами банків, щоб перевести гроші своїм рідним і близьким в Україні.

За повідомленням прес-служби ПриватБанку, в 2018 році через цифрові сервіси в Україну надійшло 2,6 мільярда доларів від українців, що працюють за кордоном. При цьому, через банк перевели близько 45 відсотків усіх грошових переказів, що надійшли до України від трудових мігрантів, які використовували офіційні канали – платіжні та банківські системи.

Більшість грошових переказів через ПриватБанк прийшло із США (16 відсотків), Великобританії (8 відсотків), Ізраїлю (6 відсотків). Цікаво, що з Польщі, де працює величезна кількість українців, через ПриватБанк перевели всього лише 104 мільйони доларів.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що тепер з Ізраїлю до України можна буде робити грошові цифрові перекази безпосередньо через систему PrivatMoney, завдяки угоді між ізраїльським фінансовим оператором STB Union і українським ПриватБанком.

Українські трудові мігранти, перевели до України суму, яка дорівнює 11 відсоткам від внутрішнього валового продукту країни.