Незабаром відкриється польовий госпіталь на Національному стадіоні у Варшаві

Як повідомляє Reuters з посиланням на Польське агентство друку, лідер організації «Право і справедливість» Ярослав Качинський, який також є заступником прем’єр-міністра, був змушений залишатися на карантині через контакт з інфікованою людиною. За словами представника Качинського Радослава Фогеля, його начальник відчуває себе добре і працює з дому.

“Польща планує відкрити польовий госпіталь на Національному стадіоні у Варшаві через зростання числа випадків коронавіруса і перевантаження системи охорони здоров’я”,- заявили вчора польська влада.
В останні тижні в країні спостерігається нове рекордне зростання числа інфікованих і померлих, а лікарі повідомляють про брак медичного персоналу, лікарняних ліжок і обладнання. Військові створять мобільні центри тестування вірусу. Згідно з урядовими джерелами, планується подвоєння заробітної плати персоналу державних лікарень. Також ведуться переговори з приватними медичними установами про надання ліжок і палат для пацієнтів з коронавірусом.

«Вчора прем’єр-міністр розпорядився побудувати польовий госпіталь, який буде розташований на національному стадіоні», – сказав Zet Radio керівник канцелярії прем’єр-міністра Міхал Дворчік, що відповідає за проект. Лікарня, яка буде розташовуватися в конференц-залах стадіону, буде мати лікарняні ліжка на 500 хворих COVID-19 з можливістю розміщення тисячі ліжок. Перші лікарняні ліжка, швидше за все, будуть готові до прийому пацієнтів вже на цьому тижні. Дворчік сказав, що інші країни також працюють над відкриттям польових лікарень.

Він додав, що уряд не планує закривати цвинтарні парки і вводити заборону на в’їзд до країни 1 листопада, коли мільйони поляків традиційно відвідують могили своїх родичів в День всіх святих.

Минулого тижня щоденне зростання нових випадків в Польщі склало майже 10 000. Сьогодні в зв’язку з скороченням кількості тестів за вихідні було оголошено 7482 нових випадки. Міністр охорони здоров’я Адам Неджельскі попередив, що в найближчі дні кількість інфікованих, ймовірно, перевищить 20 тисяч на день, якщо не будуть дотримані обмежувальні заходи, в т.ч. соціальне дистанціювання. Міністр підкреслив, що країна готова до «найгіршого сценарія з 15 000 або 20 000 нових випадків зараження».

Польська влада закликали людей залишатися вдома і наказали закрити тренажерні зали і басейни, скоротити години роботи ресторанів і перевести університети і середні школи на дистанційне навчання.