Жінка стала першою жертвою інфекції в Боснії і Герцеговині

Літня жінка є першою смертю в Боснії в результаті коронавируса, сказав сьогодні директор лікарні в північно-західному місті Бихач з посиланням на Reuters.

«Перша жертва – літня жінка, яка померла в лікарні до того, як її тест на коронавірус показав позитивний результат», – сказав Хайрудін Хавич.

Боснія оголосила надзвичайний стан по всій країні через епідемію. На сьогоднішній день в країні зареєстровано 90 зареєстрованих випадків зараження.

Республіка Сербська, одна з двох складових частин Боснії та Герцеговини, в неділю вночі ввела комендантську годину і заборонила людям старше 65 років залишати свої будинки.

Очікується, що інша автономна частина Боснії, Федерація мусульман-хорватів, введе її також. У п’ятницю Служба цивільного захисту Федерації заборонила людям старше 65 років і до 18 років залишати свої будинки до 31 березня, щоб обмежити поширення вірусу.

Обидві складові частини Боснії закрили школи і університети, зупинили громадський транспорт і залишили тільки магазини і аптеки для роботи.