Посол Росії в Туреччині побоюється, що його можуть вбити за Сирію

Як повідомив BGNES з посиланням на РІА Новини, посол Росії в Туреччині Олексій Єрхов заявив, що йому погрожують після погіршення ситуації в сирійській провінції Ідліб.

Дипломат зазначив, що недавні події в сирійській провінції викликали антиросійську істерію в турецьких соціальних мережах.

“У Сирії загострюється напруженість. Я згоден – дуже багато болючих подій і неприємних, тривожних днів. Спочатку були вбиті російські офіцери, а потім турецькі солдати загинули. Але подивіться, яку це викликало жахливу атаку в соціальні мережі. Я не хочу, але наведу деякі загрози проти мене: «Попрощайся з життям», «Ніхто не буде оплакувати тебе», «Прийшов час спалити», – сказав Єршов в інтерв’ю Sputnik Turkey.

За його словами, подібна ситуація сталася п’ять років тому через події в Алеппо. “Як це закінчилося? З “авіакатастрофою” і лиходійським вбивством посла Андрія Карлова. До речі, вони погрожують мені безпосередньо. І що, ніхто не вчиться з історії?»

Єрхов також зазначив «спрагу крові деяких авторів блогів і публікацій, гнів і ненависть, іноді затуманюючі навіть здатність їх авторів логічно міркувати».

«Але інше, на мій погляд, ще більш небезпечно: це абсолютне небажання розуміти партнера, його логіку дій, прислухатися до його слів і приймати право іншого на свою власну точку зору, відмінну від вашої точки зору. Такий настрій може обернутися великою катастрофою”, – підсумував дипломат.

Тим часом столиця Сирії Дамаск піддається ракетному обстрілу. Згідно з офіційною заявою, система протиповітряної оборони міста використовувала кілька ракет і завдавала ударів тільки по “повітряних цілях”, але не вказала, хто був автором атаки.

Попередня атака на Дамаск сталася в ніч на 6 лютого. Потім чотири винищувачі ізраїльських ВПС F-16, не заходячи в повітряний простір Сирії, почали раптові атаки вісьмома ракетами класу “Повітря-Земля” в передмісті столиці Сирії.

У відповідь сирійські урядові війська випустили протиракетні системи. Саме в цей момент літак Airbus-320 з 172 пасажирами на борту увійшов в зону аеропорту Дамаска. Диспетчери вчасно вивели літак з постраждалого району і направили його на посадку в найближчий альтернативний аеропорт – в район Хмеймім.