Протест вчителів, школярів та лікарів в Греції

Лікарі, вчителі та учні протестують в Греції. Лікарі вимагають масового тестування людей, вчителі повідомляють про брак підручників, а учні наполягають на невеликих класах. Понад 200 шкіл в Греції знаходяться в блокаді з боку учнів, а десятки знаходяться на карантині через коронавірус.

Школярі, батьки і вчителі взяли участь у вчорашніх протестах в Афінах і Салоніках. Демонстрації є вираженням зростаючого невдоволення учнів невиконаними зобов’язаннями Міністерства освіти. Учні наполягали на заняттях не більше 15 чоловік, повному дотриманні дистанції та заходів, терміновому призначенні вчителів та наявності достатніх коштів і ресурсів для підтримки повної чистоти в шкільних будівлях. Батьки протестували проти обов’язкового носіння масок.

Школярі скандували: «У нас немає підручників, немає вчителів, немає масок, і ми вчимося в класі з 30 чоловік». Цими аргументами пояснюються блокади понад 200 середніх шкіл по всій країні. При цьому процес навчання зупинений також в більш, ніж 70 школах, що знаходяться на карантині, де через зараженя вчителів або учнів навчання здійснюється віддалено. Маски залишаються обов’язковими в школах.

У зверненні учнівської ради до засобів масової інформації уряд звинувачено в покупці військових літаків і нездатності надати гідні зарплати вчителям і прибиральницям.

Лікарі державних лікарень протестували перед Міністерством охорони здоров’я. За даними профспілки медичних працівників, в лікарнях не вистачає лікарів, а у відділеннях інтенсивної терапії не вистачає лікарняних ліжок. Медики наполягають на масовому обстеженні населення. Профспілка страйкарів заявила, що лікарі державних лікарень попередили уряд про прогалини у всій системі охорони здоров’я.

Останні зареєстровані випадки з позитивними пробами в Греції – 358 осіб.