Від пластика вже почали позбуватися найбільші авіакомпанії світу

Хвиля відмов від виробів із пластику вже дійшла і до великих авіакомпаній світу. Так, днями в авіакомпанії Air New Zealand заявили, що найближчим часом повністю відмовляться від використання предметів із пластику.

Згідно з інформацією, яку розповсюдила прес-служба найбільшого пасажирського авіаперевізника Нової Зеландії, планується, що на всіх рейсах авіакомпанії припинять використовувати пластикові стаканчики, пляшки з водою, пакетики для соусів і лотки для обідів. В цілому, мова йде про 55 мільйонів різних предметів, які виготовлені з пластику.

Пасажирам запропонують вироби з нешкідливих, екологічно чистих матеріалів, які повністю розкладаються на нешкідливі для навколишнього середовища і тварин складові.

Пластикове забруднення стало проблемою планетарного масштабу. Цей матеріал у великих кількостях знаходять всюди: починаючи від морських глибин і закінчуючи Еверестом, де вже проводять спеціальні акції з прибирання сміття, яке залишають альпіністи.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що в Греції на окремих островах вирішили повністю відмовитися від використання пластика. Так, острів Парос стане першим з островів в Європі вільним від предметів, виготовлених з пластика.

Міністерство навколишнього середовища Німеччини розробляє законопроект, який заборонить використання в країні пакетів із пластику.