Офіційно! Маски стають обов’язковими всюди в Парижі

З сьогоднішнього ранку носіння масок в Парижі є обов’язковим. Захід вводиться після збільшення числа коронавірусних інфекцій. Крім пішоходів, маски повинні носити велосипедисти і мотоциклісти.

Франція повідомляє про 6111 нових випадках за день. Це максимальна кількість інфікованих за добу з моменту скасування карантину в травні.

Вчора прем’єр-міністр Жан Кастекс повідомив, що вірус в чотири рази частіше зустрічається серед населення Франції, ніж місяць тому, і 21 район вже класифікований, як «червоні зони».

«Епідемія посилюється, і зараз саме час втрутитися», – сказав він на прес-конференції. Якщо Франція не прийме оперативних заходів, зараження може стати «експоненціальним».

Хоча поширюється захворювання переважно серед молодих людей, кількість госпіталізацій поступово збільшується приблизно до 800 на тиждень. Прем’єр-міністр Франції додав, що «вірус поширюється по всій країні».

Франція ввела обов’язкове носіння маски в закритих громадських місцях, таких, як магазини і банки 21 липня, а на початку серпня це стало обов’язковим на відкритому повітрі в багатолюдних частинах міста.