Уряд Канади запускає нову імміграційну програму

Нова урядова програма розрахована на залучення кваліфікованих фахівців в невеликі міста.

Для багатьох бажаючих іммігрувати в Канаду з’являється додаткова можливість. Влада запускає пілотну програму для залучення фахівців, які захочуть жити і працювати в невеликих містах і віддалених населених пунктах.

На першому етапі, бажаючі переїхати на постійне місце проживання в Канаду, мають можливість вибирати невеликі міста в 5 провінціях і 3 територіях країни.

Експериментальний урядовий проект розрахований на п’ять років. Головне завдання – допомогти сільським і північним районам в Онтаріо, Західній Канаді зацікавити іноземних кваліфікованих робітників переїхати на постійне місце проживання.

У програмі можуть брати участь міста, населення яких становить не більше 50 тисяч жителів і розташованих на відстані 75 кілометрів від міст з населенням більше 100 тисяч.

Міністр імміграції, біженців та громадянства Канади Ахмед Хуссен на презентації програми зазначив, що «створюючи імміграційний пілот, націлений на невеликі і північні громади, ми прагнемо до того, щоб переваги імміграції розподілялися по всій країні».

Серед інших критеріїв, міста, які будуть відібрані для участі в програмі, повинні будуть продемонструвати, що у них є можливості для працевлаштування іноземних фахівців різних професій.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що уряд Канади прийняв рішення збільшити суму грошей, які повинен мати при собі кожен, хто іммігрує в країну по системі Express Entry.