Смертний вирок за зберігання іноземних фільмів в КНДР

Лідер Північної Кореї Кім Чен Ин оприлюднив новий всеосяжний закон, спрямований на придушення будь-якого іноземного впливу шляхом суворого покарання тих, хто володіє іноземними фільмами, одягом або навіть тих, хто використовує іноземну «ворожу» мову.

Інформаційне агентство FOCUS повідомляє, що будь-кому, кого зловлять з великою кількістю відеоконтенту з Південної Кореї, США або Японії, загрожує смертна кара, а тим, хто дивиться такі кадри, загрожує до 15 років в’язниці.

Кім Чен Ин недавно розповсюдив заяву в державних ЗМІ, в якій закликає Молодіжну лігу вжити заходів проти «індивідуалістичної, антисоціалистичної поведінки» серед молоді, і тепер він хоче припинити використання іноземних виразів, зачісок та одягу, які, за його словами, «небезпечніше отрути” .

Політологи кажуть, що північнокорейський лідер намагається заблокувати надходження іноземної інформації до народу Північної Кореї, оскільки життя в країні стає все важче.

За повідомленням BBC, Північна Корея зараз більш відірвана від зовнішнього світу, ніж будь-коли. З тих пір, як вона закрила свої кордони через пандемію, потік життєво важливих товарів із зовні практично зупинився.