Снігові завали в Афінах та Стамбулі

Сніг здивував мешканців та порушив рух у Греції та Туреччині. “У деяких районах сніговий покрив безпрецедентний і влада виявилася не готовою”, – зазначає Reuters. Зі Стамбула повідомляють про сніговий покрив місцями до 85 сантиметрів.

Погана погода також торкнулася кількох островів в Егейському морі. Уряд Греції оголосив сьогодні неробочим регіон Великих Афін, частину центральної Греції та деякі острови, щоб люди могли залишатися вдома.

Метель порушила рух автомобільного та повітряного транспорту у грецькій столиці, а також у Стамбулі. Більшість авіарейсів у названих регіонах скасовано.

Тисячі водіїв застрягли на кільцевій дорозі в Афінах і були змушені чекати на допомогу від рятувальників. До розчищення дороги та вивезення заблокованих автомобілів було залучено не лише пожежників, а й військових.

Очікується, що хвиля холоду триватиме до середи.

У Стамбулі з населенням 16 мільйонів людей скасували міжміські автобуси та тимчасово зупинили рух у місті, що йде з Фракійського регіону.

Університети призупинили заняття на два дні через складнощі з переїздом студентів, а деякі факультети працюватимуть неповний робочий день.