У Европі з’явиться перше місце без пластику

Рух проти пластика набирає сили в усьому світі. Слідом за окремими країнами ЄС, які лише готуються до заборони на використання окремих видів пластикових виробів, в Греції прийняли рішення зробити деякі острови повністю вільними від шкідливого матеріалу.

Так, грецький острів Парос стане першим і унікальним острівцем суші в регіоні, на якому взагалі не буде пластика.

Відзначимо, що раніше лише в одному кафе у популярному туристичному місці використовувалося не менше 1 тисячі пластикових стаканчиків в день. Тепер вони будуть замінені виробами з іншого матеріалу.

Читайте також: Ще багато українців вважають за краще оформляти шенгенські візи

Планується, що незабаром до Паросу приєднаються і інші острови, які використовують в туристичний сезон мільйони пластикових виробів. Наприклад, на 13 тисяч населення Пароса влітку доводиться не менше 400 тисяч гостей з усього світу.

Заборона пластика на острові проходить в рамках акції «Чистий синій Парос», яку підтримала місцева влада і неурядові організації.

Тепер на Паросі не тільки заборонили використовувати пластик, але також дійшли згоди про повне позбавлення острова від його залишків. Всі 14 підприємств регіону зберуть залишки виробів з даного матеріалу і відправлять їх на материк для переробки.