Ердоган пригрозив покарати тележурналістку, що образила його

Президент Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган пообіцяв, що відома тележурналістка не залишиться безкарною після того, як її заарештували за образу. Про це повідомляє The Guardian.

Поліція затримала Седеф Кабаш у її будинку, лише через кілька годин після того, як вона транслювала свої коментарі, а потім розмістила їх у Твіттері, де має 900 000 передплатників.

Передбачуваною образою була приказка, яка перекладається як: «Коли бик приходить до палацу, він не стає королем. Але палац стає сараєм».

Кабаш офіційно заарештували після явки до суду.

“Ця образа не залишиться безкарною. Наш обов’язок – захистити повагу до моєї функції, до посади президента. Це не має нічого спільного зі свободою слова”, – сказав Ердоган в інтерв’ю приватному телеканалу НТВ.

Він розкритикував пропозицію опозиційної Народно-республіканської партії щодо скасування інкримінування як злочину образи президента, яке карається позбавленням волі на строк від одного до чотирьох років.

Спілка журналістів Туреччини назвала арешт Кабаш «серйозним зазіханням на свободу слова».

Правозахисні організації регулярно звинувачують Туреччину у підриві свободи ЗМІ, яка заарештовує журналістів та закриває критичні платформи, особливо після невдалого перевороту проти Ердогана у липні 2016 року.