Місто в Каліфорнії схвалило перший у своєму роді закон про страхову відповідальність власників зброї

Каліфорнійське місто проголосувало за те, щоб зобов’язати власників зброї мати страховку відповідальності, що вважається першим таким заходом у Сполучених Штатах. Про це повідомляє Ассошіейтед Прес.

Міська рада Сан-Хосе схвалила цей захід переважною більшістю голосів, незважаючи на опір власників зброї, які заявили, що це порушить їхні права, і пообіцяли подати до суду.

Місто Силіконової долини з населенням близько 1 мільйона людей відбулося тенденції інших поселень під керівництвом демократів, які намагаються приборкати насильство за допомогою суворіших правил. Але хоча такі закони були запропоновані і в інших населених пунктах, Сан-Хосе став першим містом, яке їх прийняло.

Члени міської ради, у тому числі кілька людей, які втратили друзів внаслідок масових розстрілів, заявили, що це був крок до боротьби з насильством із застосуванням вогнепальної зброї, яку член ради Серхіо Хіменес назвав «бичем нашого суспільства».

“Обов’язкове страхування відповідальності стимулюватиме мешканців 55 000 сімей у Сан-Хосе, які на законних підставах володіють хоча б однією зареєстрованою зброєю, мати збройові сейфи, встановлювати спускові замки та відвідувати курси з безпечного поводження зі зброєю”, – заявив мер Сан-Хосе Сем Лікардо.

Страхування відповідальності покриває збитки або збитки, що виникли внаслідок використання вогнепальної зброї, у тому числі смерть, тілесні ушкодження або матеріальні збитки. Якщо зброя буде вкрадена або втрачена, її власник нестиме відповідальність доти, доки про крадіжку або втрату не буде повідомлено владі.

Проте міра не вирішує величезної проблеми незаконно придбаної зброї, яка вкрадена чи придбана без перевірки покупця. Крім того, наразі незрозуміло, які санкції будуть застосовуватись до власників зброї, які відмовляються оформляти страховку.